Виктория Томова се класира за втория кръг на Уимбълдън.  Българската тенисистка

...
Виктория Томова се класира за втория кръг на Уимбълдън. 
Българската тенисистка
Коментари Харесай

Виктория Томова продължава на Уимбълдън

Виктория Томова се класира за втория кръг на " Уимбълдън ". 

Българската тенисистка отстрани на старта на най-големия шампионат на трева в света поставената под номер 27 в схемата американка Бернарда Пера след 6:7, 6:3, 6:3 и 2 часа и 20 минути чисто игрово време. 

Двубоят стартира във вторник по обяд, само че бе пресечен при започване на втория сет при 1:0 гейма в интерес на Томова поради дъжд. 

При подновяването на играта в днешния ден двете си размениха по един бърз пробив, само че по-късно българката направи нов подобен, с цел да дръпне с 5:3 гейма. Минути по-късно тя съумя да завоюва и втория сет, затваряйки го от втората си опция.

В третия сет първата ракета на България при дамите поведе с 2:0 гейма, Пера изравни, само че последва нов пробив за българката за 3:2. До края тя задържа преднината си и по този начин за трети път след 2018 и 2022 година минава старта на главната скица на " Уимбълдън ".

В следащия кръг Томова ще срещне участващата с " уайлд кард " британка Кейти Боултър, която на старта на шампионата победи в два сета австралийката Дария Савил. При нова победа 28-годишната българка ще се класира за третия кръг на шампионат от Големия шлем за пръв път в своята кариера.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР